Odborníci doporučují nákup eura na dovolenou právě teď

Česká měna dnes mírně oslabuje, přesto zůstává silná. Odborníci soudí, že nastává čas nakoupit eura na dovolenou. Čekají totiž další tlak na posilování koruny. I když kurz se z jejich hlediska chová poněkud iracionálně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurobankovky

Eurobankovky | Foto: Jan Rosenauer

Evropská centrální banka dnes podle tiskových agentur potvrdila, že je ve stavu vysoké pohotovosti kvůli inflačním rizikům. Obchodníci čekají pohyb sazeb.

Dolar stále posiluje vůči euru. Česká měna na tom byla kolem poledne tak, že euro stálo 24 koruny 40 haléřů a americký dolar 15 korun 79 haléřů.

Ještě krátký pohled na akciové burzy. Asijské trhy postihl výprodej už třetí den za sebou. Akcie v noci na dnešek rychle oslabovaly také v reakci na pokles amerických burz a zdražování ropy. V Praze jsme svědky dalšího výprodeje realitních společností. Například Orco už ztrácí téměř 5 procent. Naopak zajímavě roste těžařská společnost NWR.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme