Topolánek podle tisku věděl od Fica o změně kurzu slovenské koruny

Český premiér Mirek Topolánek zamíchal karty v obrovském finančním skandálu na Slovensku. Tamní média totiž řeší, kdo vynesl tajné informace o změně centrální parity slovenské koruny a kdo na tom vydělal takřka za noc stovky milionů. Slovenská média proto citují rozhovor Mirka Topolánka pro týdeník Ekonom, kde uvádí, že od slovenského premiéra o změně kurzu koruny věděl s předstihem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Fico, Mirek Topolánek

Robert Fico, Mirek Topolánek | Zdroj: ČTK

"Chlubil se mi s tím v době, kdy to ještě nebylo veřejné," cituje z Topolánkova rozhovoru deník Sme a připomíná, že na důvěrných informacích vydělala stamiliony korun především finanční skupinu J&T.

Deník zároveň dodává, že český i slovenský premiér tuto informaci dementovali, ale noviny považují Topolánkovo první vyjádření za dostatečně jasné. Sme se proto ptá, kdo je větší lhář, jestli český nebo slovenský premiér.

Únik důvěrných informací je dosud největší finanční skandál slovenské vlády. Opozice žádá hlavu ministra financí Jana Počiatka, premiér ho ale zatím podržel.

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme