Nazí cyklisté demonstrovali v Bruselu za větší ohleduplnost

"Místo pro kola." Pod tímto heslem projel centrem Bruselu průvod cyklistů - naháčů. 80 nudistů demonstrovalo za větší ohleduplnost řidičů vůči cestujícím na bicyklech. Belgie se tak připojila ke 3 desítkám zemí, kde se podobné manifestace pořádají. Hnutí za práva cyklistů zorganizovalo první průvod nahých jezdců před 7 lety ve Španělsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dopravní značka upřednostňující cyklisty

dopravní značka upřednostňující cyklisty | Foto: Jan Rosenauer

"Nasedat!," ozvalo se na náměstí před belgickým národním divadlem a 80 jezdců a jezdkyň buď jen v plavkách, nebo zcela nahých se na kolech vydalo napříč Bruselem. Projeli kolem Evropského parlamentu, prostranstvím před bývalou budovou rozhlasu a také přes Schumanovo náměstí u sídla Evropské komise. Jízdu zakončili v nedalekém parku.

Chtěli poukázat na to, že cyklista je v městském provozu zranitelný, jako člověk bez šatů. Nudistická akce byla předem ohlášená a policií povolená. Nedošlo tedy k žádným konfliktům. Naháči na kolech se ale neomezili jen na prosazování svých zájmů. V rouše Adamově a Evině propagovali také větší používání hromadné dopravy na úkol aut.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme