Německý Siemens se chystá masivně propouštět

Další masivní propouštění podle všeho chystá problémy zmítaný koncern Siemens. Německá společnost by celosvětově mohla škrtnout na 17 tisíc pracovních míst. Jen v Německu jich má být 6 400.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlín

Berlín | Foto: cs.wikipedia.org

O svých plánech má vedení koncernu jednat od července s odboráři. Server Welt.ONLINE vyzvěděl z firemních kruhů, že by se mohly dokonce uzavřít celé závody. Propouštění hrozí hlavně v divizi Siemens Mobility, která se v předchozím čtvrtletí propadla do tzv. červených čísel. V Německu má filiálky v Berlíně, Mnichově, Braunschweigu a Krefeldu.

Škrty se mají týkat hlavně zaměstnanců středního a vyššího managementu. Podle šéfa koncernu Löschera v příštích měsících Siemens také ve zvýšené míře pocítí zdražování surovin a energií. Snižováním počtu zaměstnanců chce společnost do roku 2010 ušetřit asi 1,2 miliardy eur.

Před časem Siemens vzbudil pozornost tím, že v koncernu začali soukromí američtí detektivové rozkrývat korupci. Šetření prý ale ještě nedospělo do té fáze, aby se mohly podniknout právní kroky proti konkrétním osobám, které figurovaly ve vedení Siemensu.

K zeštíhlování se rozhodl i další tamní gigant, Německá pošta. Do roku 2011 se chce zbavit všech svých menších poboček a služby poskytovat prostřednictvím poštovních automatů nebo miniaturních přepážek například v supermarketech. Velké poštovní úřady ve městech zůstanou zachované.

Jiří Hošek, Marika Táborská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme