Na poště si nově opatříme i výpis z trestního rejstříku

Česká pošta ode dneška rozšířila služby, které poskytuje Czech POINT. Na 555 pobočkách si nově můžete opatřit výpis z trestního rejstříku nebo založit živnost.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta

Česká pošta | Foto: Česká pošta

Pro výpis z trestního rejstříku teď stačí zajít na poštu, která má přepážky Czech POINTu. Prokázat se občanským průkazem nebo cestovním pasem a podepsat stručnou žádost. Zaměstnanec pošty zanese informace do systému a ověří si platnost dokladů. Pokud je vše v pořádku, vystaví výpis z rejstříku trestů. Za tento úkon zaplatíme 50 korun.

Česká pošta se tak snaží zkvalitnit služby zákazníkům, říká mluvčí Ivo Mravinac. "Třetím červencem se výpis z rejstříku trestů stal na poště skutečností, jsme za to hodně rádi. Navíc přibyla ještě jedna novinka, a to je možnost ohlášení nebo nějaké změny v živnosti u podnikatelů. Sami uvidíme, jak to bude využívané, ale vzhledem k tomu, že Czech POINT na poště běží opravdu dobře, tak předpokládáme jenom tu nejlepší budoucnost."

Změnu prodělal i výpis z katastru nemovitostí, ze kterého si nově můžete vyžádat pouze část spisu. Do konce roku by poboček, které nabízejí služby Czech POINTu, mělo být zhruba tisíc.

Marika Táborská, Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme