Pro kamiony začíná platit prázdninový režim

Nákladní auta nad 7,5 tuny nebudou moci jezdit v pátek od 17 do 21 hodiny, v sobotu od 7 hodiny ranní do 13 hodin a v neděli od 13 do 22 hodin. První červencový víkend ovšem bude specifický.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamion v dešti

Kamion v dešti | Foto: Fotobanka stock.xchng

Čím? To vysvětluje Karel Hanzelka z ministerstva dopravy: "Pokud se podíváme na první červencový víkend, tak je specifický tím, že připadá na sobotu státní svátek, a my jsme se na ministerstvu rozhodli zákon vykládat tak, že jakoby platí den pracovního klidu. Kamiony nebudou smět jezdit mezi 13. a 22. hodinou," připomněl Hanzelka.

Dopravci ale z dočasného zákazu radost nemají. Varují hlavně před přeplněnými parkovišti a benzinovými pumpami, kde budou muset svá vozidla odstavit. Řidiči kamionů také kvůli víkendovému zákazu přijdou pravděpodobně i o část svých příjmů. Také se bojí toho, že se nedostanou včas domů na víkend.

A jak v Ranním interview Radiožurnálu řekl jeden z řidičů, Miroslav Brus, problémy jsou i jinde v Evropě, například ve Francii je ale zázemí pro řidiče nesrovnatelně lepší.

Milan Kopp, Marcela Hálová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme