Dálnici D5 u Plzně blokuje smrtelná nehoda

Smrtelná nehoda kamionu blokuje dopravu na dálnici D5 na 68. kilometru u Plzně. A následky se budou odstraňovat zřejmě celé dopoledne. Dálnice je částečně uzavřená ve směru na Prahu, v opačném směru je průjezdný jeden pruh.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda kamionu na dálnici D5

Nehoda kamionu na dálnici D5 | Zdroj: ČTK

Rumunský řidič zřejmě usnul za volantem. Jeho kamion s vlekem prorazil středová svodidla a převrátil se. Zatarasil tak oba pruhy na Prahu. Bedny s kabeláží se rozsypaly i na části dálnice směrem na Rozvadov a zavalily řidiče, který z kabiny vozu vypadl. Nehodu tak zaplatil životem.

Jeho spolujezdec jen s lehčími zraněními skončil v rokycanské nemocnici. Dálnici odklízejí hasiči a policie počítá s tím, že vyšetřování na místě nehody se protáhne na celé dopoledne.

Na 68. kilometru dálnice jsou po tragické nehodě už průjezdné alespoň odstavné pruhy. Směrem do Prahy se ale tvoří až čtyřkilometrová kolona. Nejlepší je sjet na Plzeň - Exit 75 a úsek objet přes město.

"V současné době se likviduje vysypaný náklad a čeká se na odtah poškozeného vozidla. Dálnice ve směru na Prahu je v obou jízdních pruzích neprůjezdná, průjezdný je pouze pravý jízdní pruh ve směru jízdy na Rozvadov, ale zde se tvoří kolony. Policisté jsou na místě, šetří příčiny nehody a důrazně doporučují celý úsek objet. U exitu z dálnice jsou policejní hlídky, které upozorňují na objížďku," upřesnila mluvčí západočeské policie Martina Kohoutová.

Lenka Šumová, Martin Drtina, Vilém Janouš, Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme