Bouřka zaměstnávala hasiče a zastavovala vlaky

Kvůli noční bouřce měli plné ruce práce Jihomoravští hasiči. Celkem vyjeli osmnáctkrát. Zasahovali v Brně a okolí, na Znojemsku, Hodonínsku a Břeclavsku. Plné ruce měli hasiči i na severu Moravy, kde bouřka dokonce zastavila vlaky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka, blesky

Bouřka, blesky | Foto: www.bratislava.sk

Nejčastěji hasiči odstraňovali vyvrácené stromy a větve, ale také usměrňovali rozvodněnou řeku nebo upravovali špatné rýny a podobně. V okrese Brno-venkov byl asi nejdramatičtější zásah v Ořechově, kde se lidem rozlévala voda přímo do domů.

Na Znojemsku hasiči vyjížděli převážně k odstraňování překážek z vozovek. V Příměticích odklidili velkou větev, která spadla na zaparkované auto a vozidlo poškodila. "Větev ze silnice odstraňovali taky v Mramoticích," dodal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Silné bouřky a vítr zasáhly i Moravskoslezský kraj. Hasiči museli zasahovat především na Ostravsku a Novojičínsku. Podle mluvčího Petra v noci vyjížděli víc než dvacetkrát.

Nejvíce výjezdů ohlásili hasiči v okrese Ostrava. Na Novojičínsku bylo výjezdů pět a na Opavsku čtyři. V noci například hasiči z Ostravy zasahovali u Černé Louky, kde vyčerpávali vodu a k jejímu odvádění museli vytvořit koryto.

Bouřka zastavila také vlaky na železničním koridoru mezi Ostravou a Přerovem. Stromy popadané na koleje poničily troleje a zastavily devět vlakových souprav. České dráhy obnovily provoz aspoň na jedné koleji po dvou hodinách, během noci opravily i druhou kolej. Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly by v současné chvíli měly být troleje opraveny a vlaky jezdí bez omezení.

"Nasazením hasičů se podařilo prořezat stromy a v 19.50 se první ze zastavených vlaků mohl rozjet. Nad ránem se už jezdilo po obou kolejích bez omezení. V provozu už nic nebrání," dodal Kubala.

Lenka Rákosová, Lenka Blažejová, Gabriela Grmolcová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme