Kaczyński a Sarkozy o ratifikaci Lisabonské smlouvy

Polský prezident Lech Kaczyński má přesvědčit českého prezidenta Václava Klause, aby podepsal lisabonskou deklaraci, a francouzský prezident Nicolas Sarkozy se mezitím bude zabývat Irskem. Tak si podle polských médií rozdělili úkoly prezidenti Kaczyński a Sarkozy během setkání v Paříži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lech Kaczynski

Lech Kaczynski | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

List Dziennik uveřejnil podrobnosti ze 40minutového setkání prezidentů Francie a Polska. Lech Kaczyński v Paříži zopakoval, že nebude překážkou ratifikace Lisabonské dohody. O potřebě schválit smlouvu se pokusí přesvědčit i českého prezidenta Václava Klause, s nímž jej pojí přátelské vztahy. Do Prahy by měl prezident Kaczyński přiletět už příští čtvrtek.

Podle polských médií dal prezident Sarkozy najevo, jak velmi mu záleží na tom, aby všechny země Evropské unie dokončily proces ratifikace smlouvy do konce francouzského předsednictví. Sarkozy přitom použil lákavou návnadu: prozradil, že automobilka Peugeot možná postaví svou novou továrnu v polské Lodži.

Martin Dorazín, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme