Američané investují miliardy dolarů na boj proti AIDS

Spojené státy jsou připraveny investovat miliardy dolarů do boje proti globální pandemii AIDS. Senátem hladce prošel návrh zákona, který počítá se skoro padesáti miliardami dolarů vynaloženými v následujících pěti letech na boj se smrtícím onemocněním.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AIDS je velkým problémem afrických zemí

AIDS je velkým problémem afrických zemí | Foto: internet

Sněmovna reprezentantů přitom schválila podobný zákon už dubnu. Obě komory amerického Kongresu by se teď měly shodnout na jednotném návrhu, který by poslaly prezidentovi Bushovi k podpisu.

Investované prostředky mají směřovat hlavně do dvanácti afrických zemí, které jsou epidemií celosvětově nejhůře postižené. Cílem amerických zákonodárců je také povzbudit ostatní bohaté země k výraznému navýšení prostředků na boj s HIV/AIDS.

Plné dvě třetiny lidí infikovaných virem HIV, který způsobuje onemocnění AIDS, žijí v zemích subsaharské Afriky. Američtí a britští vědci přišli nově s teorií, podle níž za náchylností Afričanů k nákaze může gen, který se u většiny obyvatel černého kontinentu rozvinul na ochranu před malárií.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme