Papeže vítaly v Sydney desetitisíce lidí

Až půl milionu lidí se podle odhadů shromáždilo v centru Sydney kvůli přání vidět slavnostní příjezd papeže Benedikta šestnáctého do města. Dnes papež poprvé veřejně vystoupí na mezinárodním sjezdu katolické mládeže v Austrálii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benedikt XVI. v Sydney

Benedikt XVI. v Sydney | Zdroj: ČTK

Na březích Sydneyského zálivu, který byl vybrán pro slavnostní vjezd papeže Benedikta XI. do Sydney, se shromáždily desetitisíce lidí. Účast se přirovnává k tradičně hojně navštěvovaným novoročním oslavám.

Po slavnostním přijetí nejvyššími představiteli Austrálie vyjádřil Benedikt XI. souhlas s nedávnou vládní omluvou původním obyvatelům Austrálie za minulá bezpráví. S napětím se také očekává jeho omluva za případy sexuálního zneužívání australskými duchovními, kterou cestou na Světové dny mládeže papež naznačil. Pro kritiky církve je naopak sjezd mladých katolíků příležitostí demonstrovat jejich kritický postoj.

Pavla Hůlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme