Výbuch v Železárnách Hrádek vážně zranil čtyři lidi

V Železárnách Hrádek na Rokycansku odpoledne explodovalo rozžhavené železo. Při výbuchu byli těžce zraněni čtyři dělníci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hasiči v Železárnách Hrádek

hasiči v Železárnách Hrádek | Zdroj: ČTK

Tři zraněné vrtulníky záchranné služby dopravily na Popáleninové centrum vinohradské nemocnice v Praze. "Byl tam vysoký rozsah popálenin, 30 až 60 procent," řekla Českému rozhlasu mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

"Další zraněný byl pozemní cestou přetransportován do Fakultní nemocnice v Plzni. Všechna ta zranění se dají označit jako vážná až kritická," uvedla mluvčí.

V železárnách zasahovali také hasiči. Jak ale uvádí jejich mluvčí Alena Marešová, oheň hasit nemuseli. "Výbuchem došlo k samouhašení požáru a lokalizace byla provedena pomocí hasicích práškových přístrojů."

Na místo neštěstí se dostavilo také vedení podniku ze společnosti Z-Group, která Železárny Hrádek vlastní. Podle mluvčího společnosti nastal výbuch při vkládání materiálu do jedné z pecí. Mohl ho způsobit kontakt vody s rozžhaveným železem.

Marika Táborská, Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme