Šéf Strany zelených už ve vedení nepočítá s Danou Kuchtovou

Martin Bursík nechce po mimořádném sjezdu Strany zelených spolupracovat ve vedení s Danou Kuchtovou. Předseda nejmenší koaliční strany to řekl na tiskové konferenci, kde mluvil o návrzích nových stanov, o kterých budou zelení debatovat už příští týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

M. Bursík

M. Bursík | Zdroj: ČTK

"Kdyby koncept formulovaný Matějem Stropnickým nebo Danou Kuchtovou, kde tím základem je vlastně vystoupit koalice, spolupracovat se sociální demokracií, měl zvítězit, tak předpokládám, že by v tu chvíli Strana zelených ztratila drtivou část středových voličů.

Stanovisko Dany Kuchtové v těchto chvílích zjišťujeme. Nové stanovy Strany zelených mají podle Bursíka odstranit dvojkolejnost vedení a podpořit demokratizaci strany. O jejich definitivní podobě rozhodne mimořádný sjezd, konaný první víkend v září.

Zelení začnou příští týden projednávat nové stranické stanovy. Všem členům strany je předloží šéf zelených Martin Bursík, podle kterého mají odstranit dvojkolejnost vedení a podpořit demokratizaci strany.

Stanovy mají ambici prohloubit demokratičnost strany, chceme posílit zastoupení regionů v republikové radě, návrh počítá, že sjezd by byl svoláván každý rok. A také počítáme s tím, že zastoupení regionů v republikové radě bude silnější."

Martin Bursík hrozí odchodem z vlády. Tomuto oznámení předcházelo úterní jednání premiéra a ministra dopravy s autodopravci. Těm se podařilo oddálit vládním projednání Bursíkova návrhu o celoročním zákazu jízd kamionů den před víkendem. Ministr životního prostředí to považuje za porušení programového prohlášení vlády.

Milan Kopp, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme