Tenista Čermák si kvůli sázení nezahraje

Českého tenistu Františka Čermáka potrestala mezinárodní tenisová organizace ATP zastavením činnosti na 10 týdnů. Tenista byl obviněný ze sázení na cizí zápasy. Navíc musí zaplatit pokutu 9450 eur, tedy víc jak 200.000 korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista František Čermák

Tenista František Čermák | Foto: ATP tenis

Jednatřicetiletý Čermák měl podle ATP sázet na přelomu let 2006-2007 na zápasy dalších tenistů - a to je přísně zakázané. Spolu s českým deblovým specialistou byl potrestán i Slovák Martiňák, který nesmí hrát dva týdny a zaplatí 3000 dolarů.

Čermák ještě v neděli vyhrál společně s domácím Nizozemcem Wassenem turnaj v Amesfoortu. Byl to jeho šestnáctý deblový titul. V současnosti figuruje mezi deblisty na 34. místě světového žebříčku.

O sázení mezi tenisty se nahlas mluví od loňského roku, kdy jedna z britských sázkových kanceláří upozornila, že obdržela nezvykle vysoké sázky v průběhu utkání mezi Rusem Davyděnkem a Argentincem Vasalllem-Arguellem na jednom z turnajů v Polsku. Oba tenisté se proti jakémukoliv ovlivňování duelu ohradili.

ATP ale poté zakázala sázení na tenisové zápasy hráčům i jejich doprovodu. Až dosud figurovali mezi potrestanými jen Italové, nejdelší zákaz činnosti dostal Alessio Di Mauro, který nesměl hrát 9 měsíců.

Petr Kadeřábek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme