Cestování letadlem po Evropě bude pro vozíčkáře výrazně snazší

Vozíčkářům se bude od víkendu cestovat letadlem po Evropě snadněji. Začíná totiž platit nařízení Evropské unie o zákazu diskriminace osob se sníženou pohyblivostí v letadlech a na letištích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

v letadle

v letadle | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

Evropské letecké společnosti nebudou moci odmítnout prodat letenku imobilnímu cestujícímu, pokud půjde o let z letiště v členském státě Evropské unie. Stejné pravidlo platí i při letech ze třetích zemí na letiště, které jsou na území EU.

Letecká společnost může takového pasažéra odmítnout jen z důvodu ohrožení bezpečnosti nebo pokud technické uspořádání kabiny letadla neumožňuje přepravu takového cestujícího. V případě některých nízkonákladových aerolinií, které umisťují sedačky i k nouzovým východům, by toto mohl být důvod odmítnutí takového pasažéra.

Od víkendu také musí všechna letiště v Evropské unii poskytovat hůře pohyblivým osobám zdarma pomoc od jejich vstupu do terminálu až k odletovému stanovišti.

Pavel Novák, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme