Britové převzali muže obviněného ze zneužívání dětí

Britští policisté dnes převzali od českých úřadů Ira Patricka Burnella, který je obviněný ze zneužívání dětí. O možném vydání muže k trestnímu stíhání do Británie minulé pondělí rozhodl pražský městský soud. Burnellovi doma hrozí až doživotí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrick Burnell

Patrick Burnell | Zdroj: ČTK

Jedenadvacetiletý muž podle policie spáchal v letech 2003 až 2006 šestnáct trestných činů souvisejících s pohlavním zneužíváním dětí. Těmi nejhoršími činy jsou dvě znásilnění dívek ve věku 12 a 13 let.

Podle deníku Právo se s nimi seznámil na internetových stránkách. Údajně je pak zval na projížďky autem, při kterých je zneužil. Vedle toho je podezřelý i z pořizování a držení dětské pornografie a dalších trestných činů podobného rázu.

V České republice se Patrick Burnell skrýval dva roky. Čeští policisté mladíka dopadli na základě eurozatykače ve spolupráci s Interpolem už v polovině července, když se právě chystal odcestovat. Trestnou činnost u nás ale nepáchal. Z pronajatého bytu v Praze 10 prý téměř nevycházel a podle policie se choval velmi nenápadně.

Burnellovi v Británii hrozí až doživotní trest vězení. On ale obvinění odmítá a přeje si být do Británie vydán, aby podle svých slov dokázal, že nic neprovedl. Čeští policisté ho dnes předali do rukou svých britských kolegů na pražském letišti Ruzyně, kolem 13. hodiny odletěl pravidelným letem do Londýna.

Martin Hromádka, Marcela Hálová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme