Na letišti v Manchesteru se srazila dvě rolující letadla

V anglickém Manchesteru se srazila dvě letadla připravující se ke startu. Na místo vyrazily záchranné jednotky, nikomu se ale naštěstí nic nestalo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště

Letiště | Foto: Jan Rosenauer

Ke srážce došlo, když letadlo Boeing 737 společnosti Futura narazilo do ocasní části Airbusu 320 aerolinek Lufthansa při taxování u terminálu jedna.

Zhruba 120 centimetrů konce křídla Boeingu se při srážce odlomilo. Letadlo společnosti Futura se 180 pasažéry se připravovalo ke startu do Tenerife, zatímco stroj Luftansy se 108 cestujícími měl odletět do Frankfurtu.

Mluvčí letiště řekl, že k takovým incidentům by nemělo docházet. Ihned bylo zahájeno vyšetřování. Zpravodaj BBC poznamenává, že nehody tohoto typu nejsou příliš časté. Naposledy se něco podobného přihodilo před čtyřmi lety, kdy se v Manchesteru rovněž na zemi srazily dva boeingy.

Milan Kocourek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme