Lufthansu ochromil další protest, stávkují piloti

Zrušené a opožděné lety. Takovou realitu dnes opět nabízejí letiště v Německu. Do stávky tam o půlnoci nečekaně vstoupili piloti společnosti CityLine, což je dceřiná firma Lufthansy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

tabule s odlety na frankfurtském letišti

tabule s odlety na frankfurtském letišti | Zdroj: ČTK

Protestní akce, která má trvat 36 hodin, postihla všechna velká německá letiště. Jen dnes muselo být zrušeno 360 spojů, což je pro těžce zkoušenou Lufthansu další rána.

Sedm stovek pilotů sdružených ve svazu Cockpit si chce na vedení společnosti vynutit novou tarifní smlouvu s výrazně vylepšenými platovými podmínkami. Rozhovory vedené nezávisle na pozemním a kabinovém personálu, který stávkoval minulý týden, zatím k úspěchu nevedly.

Management největšího německého leteckého dopravce protestní akce pilotů krajně rozladila, protože k ní prý není důvod. Podle Lufthansy leží na stole velkorysý návrh, o kterém lze dál vyjednávat. Piloti ale nabídku považují za nedostatečnou. Vedení Lufthansy údajně uvažuje o tom, že piloty zažaluje o náhradu škody.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme