Kamiony zatím nezablokují dálnice

Blokády českých silnic kvůli omezování víkendových jízd kamionů zatím nehrozí. Radiožurnálu to řekl generální tajemník sdružení Česmad Bohemia Martin Špryňar. Dohody, které sdružení má s premiérem Mirkem Topolánkem, totiž platí. Další jednání se plánují na druhou polovinu srpna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zákaz jízdy kamionů

Zákaz jízdy kamionů | Foto: Ondřej Jánoška

Špryňar tak reagoval i na kritiku největšího hráče na českém trhu, společnosti CS Cargo. Podle ní si totiž Česmad bere zákazníky za své rukojmí, když hodlá blokovat provoz.

Tato slova ale Špryňar vyloučil: "My jsme se sešli 15 července s předsedou vlády, dohodli jsme si postup u všech čtyř bodů, které jsem si na jednání přinesli. Zatím dohody, které byly učiněny, jsou postupně vyplňovány, takže k žádným protestním akcím není důvod."

Možné blokády silnic Česmad připustil na začátku července, kdy se jednalo o tom, že by se celoroční zákaz jízd kamionů rozšířil i na pátek. Vláda ale o této možnosti zatím nejednala, zatím platí speciální prázdninový režim.

Společnost CS Cargo se podle svého generálního ředitele Petra Vlčka chtěla ostrými slovy jen od blokád distancovat.Kamióny také rozhádaly vládní koalici. Vicepremiér Martin Bursík kvůli autodopravcům hrozil odchodem zelených z vlády.

Jitka Malá, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme