Merkelová bude jednat s Medveděvem o dění na Kavkaze

Především o situaci v Gruzii bude dnes v letovisku Soči jednat ruský prezident Dmitrij Medveděv s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Berlín v současném konfliktu zdůrazňuje zachování územní integrity Gruzie, ale na druhou stranu varuje před příliš ostrým zacházením s Ruskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

"S Ruskem je třeba mluvit, a ne ho izolovat." Tento postoj vůči Moskvě zaujala německá vláda po eskalaci gruzínské krize. Ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier ovšem připustil, že reakce Ruska "překročila únosnou mez".

Angela Merkelová zatím svůj pohled na konflikt na Kavkaze jednoznačně neprezentovala. Od nástupu do funkce kancléřky se ale k počínání Ruska staví mnohem kritičtěji, než její předchůdce Gerhard Schröder. Šéfka spolkové vlády má po návštěvě Ruska zavítat příští týden taky do gruzínské metropole.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme