Obnova po zemětřesení v Číně bude stát 150 miliard dolarů

Rekonstrukce zemětřesením zničeného S´-čuanu bude stát téměř 150 miliard dolarů. Čína tak po třech měsících od přírodní katastrofy, která si vyžádala nejméně 70 tisíc obětí, vystavila konečný účet za obnovu postižených oblastí. Peking také slibuje postavit tři miliony domů pro obyvatele, kteří přišli o střechu nad hlavou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Těžká technika odklízí rozvaliny města

Těžká technika odklízí rozvaliny města | Foto: Robert Mikoláš

Národní komise pro výstavbu plánuje vybudovat tisíce nových škol, které mají odpovídat nejpřísnějším bezpečnostním normám. Při květnovém zemětřesení bylo totiž zničeno více než sedm tisíc tříd a v troskách zahynulo na šest tisíc žáků a studentů.

Úřady ale v této souvislosti dosud nezveřejnily žádný oficiální důvod, proč otřesy nevydržely právě školní budovy, zatímco ostatní včetně vládních nebyly tak poškozené. Rodiče těchto dětí se proto rozhodly podat na odpovědné osoby žalobu. O střechu nad hlavou přišlo v provincii S´-čuan na 5 miliónů lidí a většina z nich stále přežívá v provizorních podmínkách.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme