Návštěvníci brněnské Velké ceny se musejí připravit na častější kontroly

Silnice a dálnice ve směru z Brna dnes po čtvrté hodině odpoledne zaplní desetitisíce řidičů, kteří se byli podívat na motocyklové závody na Masarykově okruhu. Po skončení závodů se odtud návštěvníci budou snažit co nejrychleji dostat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Návštěvníci Velké ceny v Brně

Návštěvníci Velké ceny v Brně | Zdroj: ČTK

Jihomoravští dopravní policisté všechny nabádají k opatrnosti a trpělivosti. Na dnešek navíc vyhlásili speciální dopravní akci, uvedl Leoš Tržil z jihomoravské dopravní policie. "Na významných komunikacích, které jsou napříč Jihomoravským krajem, budou speciální kontroly jak na měření rychlosti, tak na zákaz předjíždění a respektování pravidel silničního provozu, včetně dálniční sítě," přiblížil policista.

Nájezd návštěvníků Velké ceny v Brně k areálu automotodromu na dnešní závody je v těchto chvílích plynulý. Policie zřídila parkoviště na takzvané Staré dálnici, odkud lidi k hlavní bráně odváží kyvadlová doprava. Díky tomu, že přes noc částečně vyschla pole a louky, které obvykle slouží jako parkoviště, je nyní možné odstavit auta i tam.

Motorkám je vyhrazeno parkoviště zvané Pod vysokým napětím poblíž hlavního vstupu do areálu, uvedl mluvčí policejního ředitelství Brno-venkov Aleš Mergental. "V noci nepršelo, takže, doufejme, stejně tak odjezd jako příjezd návštěvníků by mohl být bez problémů," doplnil mluvčí.

Všichni řidiči, kteří dnes budou projíždět Brnem nebo jeho okolím, by se ale měli připravit na častější policejní kontroly. Jedná se o každoroční opatření v souvislosti s motocyklovou Velkou cenou, na kterou přijíždějí desetitisíce fanoušků z České republiky i z ciziny. Policisté se tak snaží zabránit krádežím aut i motorek, jízdě v opilosti i dalším přestupkům, řekl Martin Kotlan z brněnského policejního ředitelství.

"Budeme maximalizovat kontroly tak, abychom zamezili odvážení kradených dopravních prostředků. To znamená, že budou maximální kontroly lidí na motorkách, řidičů dodávkových a nákladních vozidel. Vedle toho se budeme zaměřovat na zneužívání alkoholu a psychotropních látek. Všechna naše kontrolní stanoviště budou vybavena příslušnými technickými prostředky. Máme speciálně vybavené vozidlo, které je vybavené i na detekci drog, kde v případě podezření, že řidič tyto látky zneužil, jsme schopni to kontrolovat," upřesnil.

V kempech v okolí brněnského Masarakova okruhu je letos ubytovaných podstatně méně návštěvníků Grand Prix než loni. Celodenní déšť změnil nezpevněné cesty v kempech v rozbahněná koryta. Podle Josefa Jelínka, majitele jednoho z velkých kempů poblíž okruhu, mají letos asi o třetinu hostů méně než loni.

"Máme tady kolem třech tisíc lidí. Jak to vypadalo ve čtvrtek a v pátek, tak to vypadalo, že stav naplníme. Potom to nakonec dopadlo velice špatně. Naštěstí jsou spokojení. Máme tady atrakce - horolezeckou stěnu, různé aktivity, ale kvůli tomu dešti se to nedá využít. Oproti loňskému roku je tady větší pořádek. Jestli je to tím, že pršelo a neseděli venku...," dodal.

Vilém Janouš, Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme