Tajfun Nuri zkomplikoval život v Hong Kongu

Tajfun Nuri, který prakticky zastavil život v Hong Kongu, už mírně oslabil. Úřady dnes dopoledne vyhlásily varovný stupeň 9, tedy nejvyšší za posledních pět let. V bývalé britské kolonii se prakticky zastavila doprava, mezinárodní letiště zrušilo i stovky letů. Z Hong Kongu tak včas neodletěli ani někteří účastníci olympijských jezdeckých soutěží, které skončily ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hongkong

Hongkong | Foto: Jakub Kocurek

Vítr o rychlosti až 120 km/h bičuje region patřící od roku 1997 Číně, už od rána nefungovala lodní doprava zajišťující spojení desítek hongkongských ostrovů, nejezdily také tramvaje a omezeny byly i příměstské vlaky a metro. Zavřeny zůstaly i školy a většina úřadů a neobchodovalo se ani na hongkongské burze.

Nejvíce ale tajfun Nuri, který v minulých dnech na Filipínách zabil 7 lidí, zasáhl leteckou dopravu. Zrušeno bylo celkem 250 letů, dalších asi 60 mělo zpoždění či byly přesměrovány do sousedních čínských provincií. Organizátoři olympijských jezdeckých disciplín nyní neskrývají úlevu z toho, že přírodní živel na Hong Kong udeřil až den po skončení soutěží.

Tajfun má přímo zasáhnout Hong Kong dnes ve večerních hodinách.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme