Sveřepého vyznavače nudismu neodradí ani vězení

V pomyslném žebříčku evropských národů, jejichž obyvatelé vyznávají naturismus, by Německu jistě patřila jedna z nejvyšších příček. Kromě drtivé většiny umírněných nudistů se ale u našich západních sousedů najdou i tací, kteří by nejradši chodili nazí nepřetržitě. Jeden z nich je pak pro svou vášeň ochoten jít i do vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážová idylka v Heiligendammu

Plážová idylka v Heiligendammu | Foto: Jiří Hošek

Němečtí naturisté se letos možná i vlivem mimořádně silné okurkové sezóny, objevují ve zpravodajství médií nezvykle často. Nejprve si o pozornost řekla iniciativa jedné východoněmecké cestovní kanceláře pořádat pro nudisty letecké zájezdy, při kterých by si zájemci mohli přebytečné svršky odložit už na palubě letadla. Potom přišel spor mezi polskými mravokárci a německými naturisty, kteří se podle mínění Poláků nepřístojně povalují nazí na ostrově Usedom na dohled od nově otevřené hranice.

Nejnověji ale všechny trumfnul domovník Siegfried G. z bavorského Gunzenhausenu. Extrémní naturista, jehož šatník čítá podle serveru Welt.ONLINE všehovšudy troje kalhoty a tři košile, by nejradši chodil nahý pořád. To se ale nelíbí jak části veřejnosti, které pan Siegfried vystavuje své partie na odiv, tak zejména úřadům a soudům, které pro jeho koníčka mají pramálo pochopení.

Nudista má pocit, že jsou omezována jeho základní práva a vytáhl se soudy na válečnou stezku. Obvodní soud ve Weissenburgu ho před časem potrestal pokutou 500 eur za to, že Siegfried vyrazil na pěší túru do přírody, jak jinak, než nahý. Bojovný naháč, ale prohlásil, že nezaplatí ani cent a rozhodl se soudní verdikt ignorovat. Na to konto ho státní zastupitelství v Ansbachu navrhlo vzít do tzv. donucovací vazby.

Jenže, sotva se zavřely dveře policejní cely v Gunzenhausenu, ano, tipujete správně, letěly košile a kalhoty pana Siegfrieda opět dolů. Až po důrazném napomenutí jednoho z vysokých policejních důstojníků si alespoň na transport do věznice v Norimberku, naturista natáhnul kalhoty. "Na tom jsme museli z hygienických důvodů trvat," uvedl vrchní komisař Karl-Heinz Satzinger. Během desetidenní vazby může pan Siegfried chodit po své cele tak, jak ho Pánbůh stvořil. Na společné vycházky se spoluvězni, si možná ve vlastním zájmu obléká modrý trestanecký overal.

Správní soud v Ansbachu mezitím organizátorovi naturistických kempů po celém Německu nařídil, že při svých túrách musí mít pohlavní úd zakrytý jakousi bederní rouškou o velikosti minimálně 20 krát 40 centimetrů. Zadnice pana Siegfrieda může podle soudu zůstat holá.

Možná i Vy budete mít to štěstí, že na individuum s výše uvedeným popisem narazíte. Naturista se totiž prý zvlášť rád toulá po Saském Švýcarsku blízko našich hranic.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme