S. Gross pro Lidové noviny: Jednání o radaru začala vláda ČSSD

Jednání o případném umístění amerického protiraketového radaru na území Česka zahájila vláda ČSSD. V rozhovoru pro dnešní Lidové noviny to přiznává expremiér a bývalý šéf sociální demokracie Stanislav Gross.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Gross

Stanislav Gross | Foto: ČSSD

Její současné vedení to ale popírá a tvrdí, že za jejich působení začaly jen technické konzultace s Američany.

Nepadlo ale rozhodnutí o výstavbě radaru v Česku. Na skutečnost, že první česko-americké kontakty kvůli radaru začaly v době, kdy byl ministrem obrany Jaroslav Tvrdík, už několikrát upozornili politici vládní ODS.

Spory by v Lidovém domě mohl řešit stranický ombudsman

Konflikty v sociální demokracii by měl řešit "oranžový" ombudsman. Vedení podle serveru ihned.cz na funkci navrhlo Valtra Komárka a Václava Grulicha. Ombudsman by měl začít fungovat od příštího týdne. Jeho úkolem bude neformálním a lidským způsobem mírnit vnitrostranické konflikty.

Zatím ale není jasné, jestli bude řešit i aktuální spor stranického manažera Jiřího Havlíčka s bývalým šéfem Zemanových poradců Miroslavem Šloufem. Havlíček Šloufa obvinil, že porušil stanovy, když při letošní volbě prezidenta ignoroval usnesení stranických orgánů a lobboval za zvolení Václava Klause.

Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme