Vojáci se v Bílku na Havlíčkobrodsku nadýchali látky na likvidaci plevelu

Látka na likvidaci plevelu - to bylo v podezřelých lahvích, které našli vojáci ve vojenském areálu v Bílku na Havlíčkobrodsku. Byla to konkrétně směs chemické látky tetralinu a herbicidu Velpar. Osm vojáků skončilo v havlíčkobrodské nemocnici. Po sérii vyšetření u nich nebyly zjištěny žádné příznaky otravy, během dneška by mohli být propuštěni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laboratoř - ilustrační foto

Laboratoř - ilustrační foto | Foto: Stockbyte

Podle prvních výsledků rozboru hasičů z Tišnova, nejde o otravnou látku. V láhvích je směs tetralinu a herbicidu Velpar na likvidaci lesního plevele.

Mluvčí vojenské policie Jan Čermák včera uvedl, že ve středu byli přivolání příslušníci pyrotechnické jednotky vojenské policie k nálezu nevybuchlé munice německé výroby, pravděpodobně z druhé světové války v areálu vojenského objektu v Chotěboři-Bílku. V tomto objektu provádí Armáda České republiky pyrotechnickou asanaci.

V průběhu dalších prací vojáci ještě objevili osm skleněných lahví, osm vojáků, kteří se dostali do kontaktu s obsahem jedné z lahví, pak bylo hospitalizováno.

Irena Šarounová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme