Noční rychlík na Slovensko by neměl nikde stavět, regiony u trati se bouří

Noční mezinárodní rychlík z Prahy do Košic by už neměl nikde stavět. Jako jeden z důvodů uvedly České dráhy snahu ochránit cestující před zloději. Města, kterých se zrušení zastávek týká, se ale bouří a o noční spoj do Prahy nechtějí přijít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlík tažený dvousystémovou lokomotivou

Rychlík tažený dvousystémovou lokomotivou | Foto: Jan Rosenauer

Mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka ve vysílání Radiožurnálu rozhodnutí Českých drah obhajoval. Počet cestujících, který tyto zastávky využívá, je podle něj zanedbatelný.

"My v první řadě vycházíme ze sčítání cestujících, které jsme provedli. Je potřeba si uvědomit, že jde o jeden rychlík a o zastavování ve dvou městech, Vsetíně a Valašském Meziříčí. Shodli jsme se, že tento rychlík převedeme na jinou trať přes Ostravu, ta je pro nás frekvenčně mnohem důležitější," uvedl Hanzelka.

Starostka Vsetína Květoslava Othová ale tvrdí, že toto rozhodnutí dotčená města poškodí. "Myslím si, že o region Vsetínska je regionem, který by neměl být na okraji zájmu. Občané tento vlak opravdu potřebují, protože ho nenahradí žádný jiný," namítla Othová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Duel K. Hanzelky a K. Othové v Ozvěnách dne Radiožurnálu

Martin Hromádka, Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme