Ministr chce navýšit rozpočet vysokých škol o dvě a půl miliardy

Dvě a půl miliardy na vysoké školy a stovky milionů na učební pomůcky - to žádá ministr školství Ondřej Liška z rozpočtu na nový školní rok. Bez potřebných prostředků podle něj nebude možné uskutečnit plánované reformy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Liška

Ondřej Liška | Foto: Marián Vojtek

Ministerstvo teď připravuje zákon o terciárním vzdělávání, který má zásadním způsobem změnit a zlepšit vzdělávání na vysokých školách.

"Tuto reformu není možné provést bez toho, aby resort vysokého školství disponoval prostředky na realizaci této reformy. Proto si myslím, že navýšení o zhruba 2,5 miliardy korun je zcela adekvátní a bezpodmínečně nutné," říká Liška.

Ministr také dodal, že je potřeba navýšit školám prostředky na nákup učebních pomůcek. Ministr potvrdil, že už má jistých 80 milionů, chce ale získat víc.

Milan Kopp, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme