Po hurikánech Gustav a Hanna následuje Ike

Mohutné lijáky, téměř milion evakuovaných, pohotovost pro celý ostrov - taková je situace na Kubě, kterou zasáhl hurikán Ike. Nad ostrovem sice zeslabil na druhý stupeň pětibodové stupnice hurikánů, má ale stále obrovskou ničivou sílu a odborníci ho považují za "extrémně nebezpečný".

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hurikán Ike přinesl déšť do Camaguey na Haiti

Hurikán Ike přinesl déšť do Camaguey na Haiti | Zdroj: ČTK

Ike přinesl záplavové lijáky znovu i na Haiti. Živel už má 47 obětí. S předchozími hurikány Gustav a Hanna, které v krátké době zdevastovaly celou oblast, jde počet mrtvých do stovek.

Ike bude ohrožovat i pobřeží Spojených států. Americké úřady varují a prezident Bush už předem prohlásil například Floridu za postiženou oblast, ale obyvatelé váhají s odchodem z ohrožených míst.

Úřady na floridském Key West, vyhlásily povinnou evakuaci. Podle starosty nejjižnějšího území kontinentálních Spojených států a stejnojmenného města Morgana McPhersona odjelo asi 15 000 turistů a část obyvatel. Mnoho z místních ale doufá, že hurikán Ike ostrovy na jihu Floridy nezasáhne.

Milan Kopp, Zdenka Turková, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme