Německé sociální demokracii bude s kampaní pomáhat bývalý kanceléř Schröder

Hned dva bývalí spolkoví kancléři mají německé sociální demokracii pomoci uspět příští rok ve volbách do Spolkového sněmu. Do kampaně by se měl zapojit jak 89letý Helmut Schmidt, tak i Gerhard Schröder. Toho část německé politické scény i veřejnosti považuje za zdiskreditovaného, vzhledem k jeho blízkosti k současnému ruskému vedení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gerhard Schröder

Gerhard Schröder | Foto: Jiří Hošek

Gerhard Schröder už taky poprvé veřejně vystoupil na podporu svého dlouholetého stranického spojence a volebního lídra sociální demokracie Franka-Waltera Steinmeiera. V partajním časopise "Vorwärts" napsal, že by kancléřský úřad byl v případě Steinmeiera v těch nejlepších rukou.

Schröderovy mimořádné schopnosti se ukázaly před třemi lety, kdy sociální demokracie pod jeho vedením ve volební kampani téměř stáhla obrovský náskok stran křesťanské unie.

Pro zvolení nynějšího šéfa německé diplomacie chce udělat maximum i Helmut Schmidt. Bezmála devadesátiletý politický veterán se hodlá zúčastnit nejen volebních mítinků, ale oproti svým zvyklostem taky podzimního mimořádného sjezdu SPD.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme