Na ruzyňském letišti v Praze nouzově přistálo letadlo norské společnosti

Na pražském ruzyňském letišti nouzově přistálo letadlo norské společnosti Nordic Airlink. Kapitánovi přístroje signalizovaly požár na palubě. Letiště vyhlásilo plnou pohotovost a na přistávací dráhu se sjeli hasiči a záchranky. Poplach se nakonec ukázal jako planý. Cestující z Ruzyně odletěli náhradním strojem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Jak Radiožurnálu řekla mluvčí letiště Pavlína Hájková, nikomu ze 128 pasažérů se nic nestalo: "Byla vyhlášena plná pohotovost, byl indikován požár v nákladovém prostoru. Ten se po přistání nepotvrdil. Takže plná pohotovost, která mobilizovala integrovaný záchranný systém, byla zrušena a stupeň byl snížen na místní."

Podle Hájkové šlo o stroj MD-82, tedy o stejný typ, jaký v srpnu havaroval v Madridu. O život tehdy přišlo 154 lidí. Cestující z letadla nyní podle mluvčí čekají v letištní hale: "Nyní se čeká na rozhodnutí kapitána, zda poletí se stejným letadlem dál do Göteborgu, jak bylo původně plánováno, nebo jestli společnost pošle jiné letadlo."

Petr Medek, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme