Záchranáři a policisté pátrají na Opavsku po dvacetiměsíčním chlapci

Souboj s časem svádí více než stovka policistů, hasičů, vojáků i dobrovolníků v obci Otice na Opavsku. Už od úterního večera hledají ztraceného dvacetiměsíčního chlapce. Zmizel se ze zahrady rodinného domku, kde ho měl hlídat jeho otec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

potápěči pátrají po ztraceném chlapci v Oticích na Opavsku

potápěči pátrají po ztraceném chlapci v Oticích na Opavsku | Zdroj: ČTK

Jednačtyřicetiletý otec pracoval ve stodole a kolem 19. hodiny zjistil, že jeho syn zmizel. Jednou z verzí je, že malý Ondra spadl do říčky Hvozdnice, která teče hned za zahradou jeho rodičů. Na pozemku totiž chybí část oplocení, potok je navíc po deštích rozvodněný.

Dosavadní průzkum podél toku byl ale podle mluvčího opavské policie René Černohorského bezvýsledný. "Hasiči jeli na člunech, část hasičů šla korytem řeky v neoprenech a policisté se psy šli po březích. Prohledávali i přilehlá pole," popsal pátrání mluvčí opavské policie René Černohorský.

Dnes se do akce zapojil i vrtulník s termovizí, který večer nemohl kvůli počasí vzlétnout, a členové hlučínského záchranného praporu. Podle starosty Otice Jana Lihotzkého hledá hocha také celá vesnice. "Přestalo pršet, ale trvá chladné počasí, což nepřispívá situaci. S rodinou jsme v kontaktu, pomáhají nám v tom příslušníci policie, rodina dostala psychologa, ale zatím je to hodně špatné," uvedl starosta.

Podle policejního mluvčího je pohřešovanému chlapci 20 měsíců, ale údajně vypadá o něco starší. V době zmizení měl na sobě zelenou mikinu, zelené gumovky a na hlavě vojenskou čepici s červeným šátkem.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme