Krachující Alitalia zrušila desítky letů

Italské polostátní aerolinie Alitalia zrušily dvě až tři desítky letů. Krachující přepravce ale odmítl, že důvodem k tomu byl nedostatek pohonných hmot, na jejichž koupi aeroliniím docházejí peníze. Osud Alitalie byl zřejmě zpečetěn ve čtvrtek, kdy nabídku na jejich záchranu stáhlo konsorcium investorů kvůli nesouhlasu zaměstnaneckých odborů s podmínkami prodeje aerolinií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kdy přiletí?

kdy přiletí? | Foto: Jan Rosenauer

S plánem konsorcia CAI na převzetí Alitalie souhlasily jenom 3 z 9 odborových svazů. Ostatní protestovaly mimo jiné proti plánu investorů propustit po zamýšlené fúzi se společností Air One 3 tisíce zaměstnanců.

Podle vlády Silvia Berlusconiho byla ale dohoda poslední možností záchrany polostátních aerolinií: "Neexistuje alternativa k CAI", řekl médiím italský ministr práce Maurizio Sacconi. Podle něj se ale ještě odbory mohou vrátit k jednacímu stolu. Samotná vláda nemůže společnost zachránit, její případná finanční injekce by odporovala pravidlům Evropské unie.

Včera se také objevily zprávy, podle kterých by Italský úřad civilního letectví měl během deseti dnů zahangárovat všechna letadla společnosti, pokud do pondělí Alitalia nepředstaví nový plán záchrany.

Marika Táborská, Jan Prokeš, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme