Mošnovské letiště patří přehlídce vojenské techniky

Na mezinárodním letišti v Mošnově dnes začala mezinárodní přehlídka vojenské techniky Dny NATO. Mezi největší lákadla patří vojenská letedla, vrtulníky a letecká akrobatická show. Loni akci navštívilo 60.000 lidí, letos je účast nižší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

přehlídka vojenské techniky Dny NATO v Mošnově

přehlídka vojenské techniky Dny NATO v Mošnově | Zdroj: ČTK

Akci letos nepřeje počasí. Podle pořadatele Zbyňka Pavlačíka ale déšť a velká oblačnost program zřejmě nenaruší. "Ještě v osm ráno to vypadalo, že se vůbec nebude létat, nakonec se ale počasí trochu umoudřilo. Hlavně, že mraky vystoupily nahoru, takže bychom letový program měli dodržet," doufá Pavlačík.

Nepřízeň počasí neodradila například milovníka vojenského letectví z Valašských Klobouk. Ten dorazil do areálu letiště vybavený termoskou s čajem, zimním oblečením a dokonce i několika kempinkovými stoličkami pro celou rodinu.

"Loni jsme stoličky neměli a za ten den nás pořádně bolely nohy. Loni se nám akce moc líbila, tak jsme tady letos zase. Pláštěnky jsme koupili tady, jen slivovička chybí," říká s úsměvem návštěvník.

Na letišti se dnes představuje vojenská technika z devíti zemí. Vůbec poprvé se této mezinárodní akce zúčastní Francie, Nizozemsko a Ukrajina. Její armáda do Ostravy vyslala největší sériově vyráběný vojenský transportní letoun na světě An-124 Ruslan. Tento stroj se na mošnovském letišti objevil po 20 letech.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme