Při útoku na základnu v Afghánistánu byli zranění tři čeští vojáci

Tři čeští vojáci byli dnes v noci zraněni v Afghánistánu. Stalo se to při raketovém útoku na základnu Shank. Muži patřili k našemu provinčnímu rekonstrukčnímu týmu, který působí v provincii Logar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vojáci v Afghánistánu

Čeští vojáci v Afghánistánu | Foto: Petr Vavrouška | Zdroj: Český rozhlas

Informaci Radiožurnálu potvrdila majorka Jana Růžičková z ministerstva obrany. Podle ní byly na základnu Shank, kde jsou čeští vojáci dislokovaní, vystřeleny tři rakety:

"Jedna z nich dopadla do prostoru základny a způsobila střepinová poranění třem našim vojákům. Všem byla na místě ihned poskytnuta první pomoc. První dva byli následně vrtulníkem transportováni do americké vojenské polní nemocnice v Bagrámu, kde se podrobili dalšímu ošetření. Třetí zůstal v péči lékařů na základně Shank."

Jak Jana Růžičková dodala, vyrozumívají teď rodiny vojáků. V letošním roce v Afghánistánu už přišli o život dva čeští vojáci, dalších sedm bylo zraněno. Loni pak zemřel jeden český voják a dva byli zraněni.

Šárka Slezáková, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme