Ozbrojenci unesli v Egyptě 11 zahraničních turistů a 8 místních občanů

Všech 19 osob, které o uplynulém víkendu zmizely v Egyptě, propustili jejich únosci na svobodu. Podle agentury Reuters to oznámil egyptský ministr zahraničí Ahmad Abúl Ghajt. Mezi unesenými bylo pět Italů, pět Němců, jeden Rumun a osm Egypťanů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouštní krajina na jihozápadě Ebypta

Pouštní krajina na jihozápadě Ebypta | Zdroj: ČTK

Zahraniční turisty unesli neznámí ozbrojenci na jihu Egypta. Incident se stal v oblasti Asuánu. Egyptské úřady se obávaly, že únosci cizince odvlekli do sousedního Súdánu. Izrael také prověřoval zprávy, že mezi rukojmími jsou i dva občané židovského státu. Pak to ale izraelské a egyptské úřady vyloučily.

Jeruzalémská vláda před několika dny varovala své občany před cestami do Egypta právě s odkazem na riziko únosů. Výzva stála na zpravodajských poznatcích, že se radikálové chystají Izraelce odvléct ze Sinajského poloostrova do palestinského pásma Gazy.

Podle německé diplomacie se skupinka zahraničních turistů pohřešovala v jihozápadním Egyptě už od pátku. Káhirské bezpečnostní složky ale tvrdí, že neznámí ozbrojenci provedli svou akci teprve včera.

Občané Spolkové republiky Německo se v zahraničí stávají oběťmi únosů poměrně často. Platí to hlavně pro Irák a Afghánistán, kde Německo získalo pověst země, která za své občany pokaždé zaplatí výkupné.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská, Břetislav Tureček, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme