Při nehodě autobusu Student Agency v Itálii zemřela stevardka

V Itálii havaroval linkový autobus společnosti Student Agency. Po třetí hodině ráno mu vjel do cesty slovinský kamion. Pasažéři vyvázli z nehody bez zranění, na místě vedle řidiče ale zahynula dvaadvacetiletá stevardka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

autobus společnosti Student Agency

autobus společnosti Student Agency | Foto: Student Agency

Jak Radiožurnálu potvrdil ředitel společnosti Student Agency Radim Jančura, nehoda se stala u města Padova na severu Itálie. Autobus na lince do Neapole vyjel z pražské Florence včera v půl jedné odpoledne.

Slovinský kamion podle Jančury odbočil na dálnici z odstavného pruhu do toho, ve kterém jel český autobus, aniž dal světelné znamení. Český řidič se poslední chvíli snažil vyhnout srážce, ale zavadil o vůz pravým předním rohem. Právě tam seděla stevardka, která náraz nepřežila.

"Bohužel smůla byla to, že stevardka byla v tu chvíli na místě průvodce, nikoliv na místě, které jí rezervujeme mezi cestujícími," uvedl Jančura. Při nehodě se nikdo další nezranil, cestující přestoupili do náhradního autobusu a pokračují v cestě.

Italská policie doporučila dopravci, aby na řidiče slovinského kamionu podal trestní oznámení. Jančura rovněž potvrdil, že se chystá poskytnout rodině dívky finanční pomoc. "Rodinu stevardky, která u nás pracovala přes dva roky, jsme kontaktovali brzo ráno. Naše firma se bude snažit pozůstalé kompenzovat přímo, aniž budeme čekat na rozhodnutí soudu," dodal.

Za posledních pět let je to už desátá nehoda českého autobusu v zahraničí, při které zahynul cestující.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme