V Bavorsku vrcholí kampaň před nedělními důležitými zemskými volbami

V německé spolkové zemi Bavorsko dnes vrcholí kampaň před nedělními volbami do zemského sněmu. Ty jsou považované za vůbec nejdůležitější za posledních 50 let. Suverénní bavorské formaci - konzervativní CSU - totiž po 46 letech hrozí, že přijde o absolutní většinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mnichov

Mnichov | Foto: Jiří Hošek

Tento výsledek by pak měl zásadní dopad i na německou centrální politiku. Všechny strany se proto v posledních hodinách snaží ze svého arzenálu vytáhnout zbraně nejtěžšího kalibru. Bavorský premiér Günther Beckstein z CSU pozval do centra Mnichova spolkovou kancléřku Angelu Merkelovou. Kandidát sociálních demokratů Maget zase do Norimberku designovaného šéfa SPD Münteferinga.

Křesťanští sociálové jinak včera zažili blamáž, na které si jejich soupeři pořádně smlsli. Poslanci CSU ve Spolkovém sněmu totiž hlasovali proti návrhu postkomunistů vrátit paušální platby pro osoby dojíždějící do práce. Přitom tentýž návrh byl málem největším tahákem CSU v bavorské volební kampani.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme