Kongres USA rozhoduje o záchranném plánu pro finanční trhy

Americký vládní plán na pomoc finančním trhům je na světě. Vyjednavači hlavních politických stran se dohodli na podobě, která by měla být přijatelná pro dostatek zákonodárců. Ti budou o nové legislativě podle očekávání hlasovat už dnes. Prezident Bush ujistil Američany v dalším projevu, že záchranný plán pomůže krizi vyřešit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush

George Bush | Zdroj: ČTK

"Touto silnou a rozhodnou legislativou pomůžeme znovu nastartovat tok úvěrů. Pomůžeme tím pokrýt každodenní potřeby amerických rodin a umožníme americkým podnikům normálně fungovat," uvedl mimo jiné prezident Bush.

"Vím, že mnoha Američanům dělá starosti cena tohoto návrhu. A já jim rozumím. Návrh, o kterém rozhoduje Kongres, umožní pomoc ve výši až 700 miliard dolarů, a to je hodně peněz," připouští George Bush.

"Jenže velká částka je potřebná, aby měl vládní návrh vliv na finanční trhy", vysvětlil prezident. Sněmovna reprezentantů má o návrhu hlasovat ještě dnes. Senát později.

Ne všichni kongresmani jsou o správnosti vládní pomoci přesvědčeni. Představitelé obou hlavních politických stran v Kongresu ale ujišťují, že vláda s návrhem nakonec uspěje.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme