Putin si stěžoval kvůli údajným dodávkám ukrajinských zbraní do Gruzie

Ruský premiér Vladimir Putin vyslal Ukrajině jasné varování ohledně údajných dodávek ukrajinských zbraní do Gruzie před srpnovou válkou s Ruskem. Během setkání se svou ukrajinskou kolegyní Julií Tymošenkovou Putin prohlásil, že pokud by se takové zprávy potvrdily, Ukrajina by se dopustila zločinu. Ukrajinská premiérka si je ale podle svých slov jistá, že informace, které se objevily v ruském tisku, jsou nepodložené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský premiér Vladimir Putin a ukrajinská premiérka Julia Tymošenková

Ruský premiér Vladimir Putin a ukrajinská premiérka Julia Tymošenková | Zdroj: ČTK

Julia Tymošenková si z Moskvy odváží jasné varování: pokud by se podle ruského premiéra ukázalo, že Ukrajina skutečně poslala do Gruzie zbraně a vojenské odborníky, znamenalo by to, že se přímo zapojila konfliktu. Moskva by podle Putina na základě toho odvíjela své další vztahy s Kyjevem.

Ukrajinská premiérka všechny podobné informace odmítla jako nepodložené. Během tříhodinové schůzky pak s Vladimirem Putinem debatovala především o dodávkách ruského plynu na Ukrajinu. Oba politici se dohodli na postupném přechodu k tržním cenám během příštích tří let.

Rusko letos Ukrajinu obvinilo z neplacení dluhu a krátce ji od dodávek plynu odstřihlo, Kyjev ale trvá na tom, že všechny pohledávky vyrovnal.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme