Policie chytla cizince, který údajně ukradl šperky za 100 milionů

Ostravští policisté vypátrali a zatkli mezinárodně hledaného Američana, který je podezřelý ze dvou krádeží šperků v Salcburku. Třiatřicetiletého muže dopadli v bytě v Ostravě-Zábřehu jen den poté, co na něj z Rakouska přišel zatykač. Hodnota ukradených cenností je více než 100 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pouta

pouta | Foto: Jan Rosenauer

"Muž měl spolu s dalšímu čtyřmi osobami 20. června odcizit v Salcburku šperky v hodnotě asi 1500 eur. O den později měl pokračovat znovu v Salcburku a odcizit šperky v hodnotě 4.166.950 eur," řekla Českému rozhlasu mluvčí ostravských policistů Gabriela Holčáková.

Zloděje šperků se podle ní podařilo dopadnout v bytě v Rudné ulici, kde pobývá jeho česká rodina. Na zatčení muže se podílelo řádově deset policistů. "Byl využit moment překvapení, muž otevřel na zazvonění," upřesnila Holčáková. Uloupené klenoty se ale při zatčení nenašly, dodala mluvčí s tím, že Američanovi za dvě krádeže hrozí v Rakousku až deset let vězení.

Ivan Sekanina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme