Americká automobilka Opel dočasně zastavuje výrobu v polské továrně

Dopad ekonomické krize už pocítili také v Polsku. Výrobu aut dočasně zastavila automobilka Opel v Gliwiciích. Přestávka má trvat minimálně do příštího pondělí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Auto - Opel

Auto - Opel | Foto: Motožurnál

Tři tisíce zaměstnanců gliwické automobilky budou dál normálně chodit do práce. Místo montáže vozů Opel Astra nebo Zafira je ale čekají školení, údržba, úklid a další náhradní zaměstnání.

Majitel Opelu - americký General Motors - tímto způsobem reaguje na všeobecné snížení poptávky po nových vozidlech. Americký koncern už dříve pozastavil výrobu aut v německé Bochumi a Eisenachu a plánuje omezit výrobu také ve Španělsku a Anglii.

Vedení koncernu se domnívá, že výroba v Evropě klesne o 40 tisíc vozů. Některé montážní linky dočasně zastavil také Volkswagen a Ford a ke stejnému kroku se chystá i BMW a Mercedes-Benz.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme