Čína přiznala mnohem větší počet dětí postižených melaminem

V Číně bylo po požití mléčných potravin kontaminovaných melaminem hospitalizováno třikrát více dětí, než kolik se dosud uvádělo. V současnosti jich v nemocnicích zůstává téměř 11 tisíc, osm z nich je ve vážném stavu. Podle čínských médií tak celkem muselo lékařské vyšetření vyhledat na 94 tisíc dětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

laboratoř, vyšetření

laboratoř, vyšetření | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas

Ministerstvo zdravotnictví přiznalo, že v nemocnicích zůstává 10.666 dětí, dalších více než 36 tisíc jich už bylo z léčení propuštěno. Poslední oficiální údaje pocházející z 21. září přitom uváděly jen 14 a půl tisíce dětí, které měly problémy s ledvinami.

Ani dnes ale Peking neprozradil, kolik jich po požití potravin obsahujících škodlivý melamin muselo vyhledat lékaře. Skandál značně poškodil domácí mléčný průmysl, kterému chce vláda pomoci vytvořením zvláštního fondu. Peking na pomoc farmářům vyčlenil v přepočtu 750 miliónů korun, které jim mají pokrýt způsobené ztráty.

Čínské úřady dnes také pozastavily prodej a používání ženšenového extraktu společnosti Wan-ta-šan. Tři lidé totiž poté, co dostali injekci s tímto rostlinným produktem, zemřeli.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme