MMF předpovídá neradostné časy

Spojené státy a Evropa se budou pohybovat na pokraji hospodfářské recese. Globální hospodářský růst bude výrazně nižší, než se předpokládalo. S takovou neradostnou předpovědí přišel Mezinárodní měnový fond krátce před výročním zasedáním spolu se Světovou bankou ve Washingtonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

burzovní makléř

burzovní makléř | Zdroj: ČTK

Světová ekonomika prožívá nejnebezpečnější šok vyspělých finančních trhů od 30. let minulého století. To je jeden z hlavních závěrů pravidelné zprávy o vývoji světové ekonomiky, kterou dvakrát ročně publikuje Mezinárodní měnový fond. Světová finanční organizace výrazně snížila svůj odhad globálního hospodářského růstu pro příští rok z 3.9 na 3 procenta.

Současně ale ujistila, že pokud vlády vyspělých zemí podniknou potřebné kroky, což už začínají dělat, nehrozí globální ekonomický propad. I to bude podle očekávání předmětem jednání výročního zasedání mezinárodního měnového fondu a Světové banky, které začíná zítra ve Washingtonu. Americký ministr financí Henry Paulson mezitím varoval, že problémy amerických bank nekončí

"Některé finanční instituce nevydrží. Nehledě na nové pravomoci ministerstva financí, které získalo, aby jim pomohlo," prohlásil ministr financí Paulson. Jedním dechem vyzval své kolegy z ekonomicky nejsilnějších zemí k další koordinované pomoci finančním trhům.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme