Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová žádá o odklad trestu

Ludmila Brožová-Polednová žádá o odklad šestiletého trestu. K němu byla odsouzena poté, co senát pražského vrchního soudu uznal její vinu na smrti političky Milady Horákové a dalších tří osob z jejího poválečného politického procesu. Do vězení by měla Polednová nastoupit do konce října.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová | Foto: Marek Janáč

Žádost o odklad trestu dnes právní zástupci Brožové-Polednové odeslali Městskému soudu v Praze. Českému rozhlasu to potvrdil advokát Vladimír Kovář. Zároveň uvedl důvody, o které žádost opřeli:

"V zásadě ze zdravotních důvodů. Ale i z toho pohledu, že zároveň se podává odvolání k Nejvyššímu soudu proti rozhodnutí vrchního soudu, který změnil svoje stanovisko oproti dřívějšímu rozhodnutí."

Kovář sdělil, že zatímco žádost o odklad výkonu trestu poslali advokáti dnes, dovolání k Nejvyššímu soudu odešlou hned v pondělí. Domnívají se, že vrchní soud při svém posledním rozsudku nezohlednil všechny důkazy.

Šestaosmdesátiletá bývalá prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová má svůj šestiletý trest nastoupit do věznice v Plzni-Borech do konce října.

Marek Janáč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme