Část odborářů, pracujících v Tescu, je ve stávkové pohotovosti

Část odborářů, kteří jsou zaměstnaní v obchodním řetězci Tesco Stores ČR, vyhlásila stávkovou pohotovost. Vadí jim, že v obchodech pracuje málo lidí, kteří podle nich nestíhají zvládat současný nápor zákazníků. Těch bude ještě přibývat s blížícími se vánočními svátky. Pokud Tesco nezvýší počty pracovníků, tak tito odboráři chtějí uspořádat protestní akce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tesco

Tesco | Foto: Marián Vojtek

Předseda zmíněné odborové organizace v Tescu Ivan Předinský tvrdí: "Společnost v období předvánočních nákupů snižuje stavy zaměstnanců, ruší dohody o pracovní činnosti a brigádníky. Zůstává pouze kritický stav zaměstnanců."

Mluvčí společnosti Tesco Eva Karasová vysvětluje: "V současné době dokončujeme přípravu na nejnáročnější období konce roku. Snažíme se doplánovat pracovní hodiny našich zaměstnanců a využít je v posledních dvou měsících roku. To právě mohlo vyvolat mylný dojem, že by na našich prodejnách byl nižší počet zaměstnanců, kteří by se cítili přetíženi."

Podle mluvčí Karasové je odborová organizace, která drží stávkovou pohotovost, malá: "Odborová organizace, která vydala prohlášení, zastupuje zaměstnance pouze z Brna. Je jednou z 27 organizací, jež zastupují naše zaměstnance. Celou záležitost jsme konzultovali se zástupci dalších odborových organizací, jež jsou sdruženy v Odborovém svazu pracovníků v obchodu. Máme k dnešnímu dni potvrzeno, že nemají s touto aktivitou nic společného."

Vedení Tesco Stores ČR je připravené jednat s odborovými organizacemi, působícími ve společnosti, 20. října. Nebrání se dřívějšímu termínu, ke kterému směřují odboráři ve stávkové pohotovosti.

Společnost Tesco vstoupila na český trh v roce 1996, po celé republice provozuje stovku obchodů a 16 čerpacích stanic pohonných hmot. Zaměstnává téměř 14 tisíc lidí.

Šárka Slezáková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme