Palestinci pohrozili vraždou předního izraelského politika

Lidová fronta pro osvobození Palestiny oznámila úmysl zabít předního izraelského politika Avigdora Liebermana. Vůdce strany Izrael - náš domov byl donedávna ministrem pro strategické záležitosti. Pronesl řadu ostrých protiarabských výroků, které byli nepřijatelné i pro řadu židovských politiků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palestinský ozbrojenec

Palestinský ozbrojenec | Foto: Archiv

Palestinští radikálové pohrozili atentátem na Liebermana kvůli nedávným pouličním střetům v Akku, které považují za snahu vypudit Araby z Izraele.

Právě Lieberman se netají plánem převést nebo přesídlit izraelské Araby pod palestinskou kontrolu. Předloni také vyzval k popravám arabských členů izraelského parlamentu, kteří by se setkali s palestinskou vládou, v níž byli i členové radikálního Hamásu.

Lidová fronta pro osvobození Palestiny je marxistická organizace, která před sedmi lety zavraždila izraelského ministra cestovního ruchu Rechavama Zeeviho. I on patři k militantnímu křídlu židovských nacionalistů, které prosazovalo deportaci všech Arabů. Lidová fronta zastřelila Zeeviho v odvetě za izraelský atentát na svého šéfa.

Martin Hromádka, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme