Finanční krizi má řešit série světových summitů

Sérii světových summitů, které by se zabývaly světovou finanční krizí, chce uspořádat americký prezident George Bush. Dohodl se na tom s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym a předsedou Evropské komise José Barrosem na schůzce v americkém Camp Davidu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolas Sarkozy, Geroge Bush, José Barroso

Nicolas Sarkozy, Geroge Bush, José Barroso | Foto: AFP

První z vrcholných schůzek by měly hostit Spojené státy. Státníci by se měli sejít co nejdřív po volbách amerického prezidenta, které budou 4. listopadu.

"Těším se, že budu vbrzku hostit tuto schůzku," řekl Bush a dodal, že jednal o plánech na summit s japonským premiérem Tarem Asem, jehož země nyní předsedá skupině průmyslově vyspělých zemí G8. "Je důležité, abychom pracovali spolu, protože jsme v této krizi společně," podotkl Bush.

První summit by se podle něj měl zaměřit na principy reformy, která je nutná k tomu, aby se předešlo opakování problémů a zajistila se globální prosperita v budoucnosti. Následné schůzky by se měly soustředit na plnění stanovených postupů dohody.

Martin Hromádka, Tereza Tomášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme