Zavedení elektronických dálničních kuponů se o půl roku odkládá

Zavedení elektronických dálničních kuponů, plánované na leden příštího roku, se o půl roku odkládá. Oznámilo to ministerstvo dopravy s tím, že se chce prý soustředit na lednové rozšíření mýtného na malé nákladní vozy od tří a půl tuny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálniční známka pro rok 2008

Dálniční známka pro rok 2008 | Foto: Ondřej Jánoška

Zavedení elektronických známek pro řidiče osobních vozů tak podle mluvčího ministerstva Karla Hanzelky připadne s největší pravděpodobností až na 1. červenec 2009.

"Řidiči, kteří by si pořizovali dálniční známku až v druhé polovině roku 2009, tak už by dostali elektronickou krabičku. Není to tak, že bychom někoho hnali k pouhé výměně, že si v polovině roku musí sloupnout nálepku, vyměnit ji za elektronický kupon, vůbec ne. I když tohle to bude také možné. Pokud někdo bude chtít mít elektronický kupon, je fanda této nové technologie, může si tu nalepovací známku vyměnit, ale nebude to povinné," vysvětlil mluvčí ministerstva dopravy.

Jana Zemanová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme