Ceny akcií v USA stále klesají - stejně tak ceny benzinu

Ceny amerických akcií opět ztrácejí hodnotu. Klíčový Dow Jonesův index včera klesl skoro o 6 procent a obavy z ekonomické recese přerůstají v americkém tisku jistotu, že už nastává. Američanům ale zůstává jedna útěcha.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Newyorská burza

Newyorská burza | Foto: Milan Kopp

Ceny benzinu klesly ve Spojených státech za poslední měsíce zhruba o třetinu. Za galon se teď platí v průměru méně než 3 dolary, což je podobná cena jako loni touto dobou. Nižší ceny pohonných hmot odrážejí prudký pokles světových cen ropy ale podle ekonomů nestačí jako impuls churavějící ekonomice.

U Američanů převažují obavy ze s ztráty zaměstnání a klesajících cen nemovitostí. Nižší účet u benzínové pumpy jejich ekonomický pesimismus možná zmírní, zatím ale nevedly k většímu sebevědomí a ochotě spotřebitelů utrácet a investovat do americké ekonomiky.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme